Film: 22 narkosläkare på 49 miljoner invånare

Varför dör fler människor av åkommor som kräver kirurgi än av hiv, malaria och tbc tillsammans? Missa inte vår film där vi inför jul vill visa på de enorma skillnaderna inom akutsjukvården i världen. I Tanzania finns 22 narkosläkare på 49 miljoner invånare. I Sverige finns 2979 narkosläkare på 9,9 miljoner invånare.

Visste du att miljontals människor i världen dör av kirurgiskt behandlingsbara tillstånd? Akutvård har prioriterats mycket lågt i Tanzania och andra låginkomstländer. Det råder enorm brist på narkosläkare och grundläggande kunskaper i intensivvård.2016-12-14-14_52_12-1-life-support-foundationny

Säker narkos krävs för att kunna utföra en operation, men i Tanzania finns bara 22 på 49 miljoner invånare. I Sverige är siffran 2979 narkosläkare på 9,9 miljoner invånare.

Life Support Foundation är den organisation som fokuserar på anestesi (narkos) och intensivvård i låginkomstländer. Hittills har över 570 läkare och sjuksköterskor i Tanzania gått våra kurser där de lär sig att rädda liv med enkla medel.

Filmen, som producerats av Swedish Frames AB för Life Support Foundation, lanseras till jul på facebook för att uppmärksamma fler svenskar på situationen och behoven.

Se filmen här

Du kan rädda liv på akut sjuka – bli månadsgivare till Life Support Foundation idag! 

Läs om Eva Shanga, vars utbildning till narkosläkare vi sponsrar

Facebooktwitterlinkedin