Workshop ska ge bättre intensivvård vid Queen Elizabeth

En workshop i intensivvård hålls den 22-23 mars på Queen Elizabeth Central Hospital i Blantyre, Malawi, med stöd av Life Support Foundation. Genom kursen rustas de 40 deltagarna för att rädda liv på svårt sjuka patienter i en vardag med stora utmaningar.

Trots ett mycket högt patienttryck på intensivvårdsavdelningen vid Queen Elizabeth, så finns ingen specifik formell träning för personalen. Dess läkare och sjuksköterskor måste förlita sig på den begränsade kunskap inom intensivvård som de fick under sin grundutbildning.

Detta påverkar kvaliteten på vården och innebär stora utmaningar. Det råder också stor omsättning på arbetsstyrkan på avdelningen eftersom personalen saknar specialistkompetens.

På programmet under de två dagarna står bland annat livräddande insatser genom ABCDE (Airway, Breathing, Circulation, Disability, Everything else), teamwork, kommunikation, Vital Signs och triage. Områden som obstetrik, pediatrik, kirurgi, hjärt- och lungräddning och samarbete mellan avdelningar behandlas också.

Förhoppningen är att workshopen ska ge ett holistiskt perspektiv på intensivvård och att dess deltagare ska bli pionjärer som påverkar för bättre vård av svårt sjuka patienter på sjukhuset.

Stöd vårt arbete för att rädda liv – bli månadsgivare!

Facebooktwitterlinkedin