Seminarium med Dr Eva Shanga på Karolinska

Narkosläkaren Eva Shanga, Tanzania, delar med sig av sina erfarenheter under ett seminarium den 16 april kl 15.30 på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Dr Shanga besöker Sverige genom Life Support Foundations utbytesprogram. 

Eva Shanga är nybliven specialist, vars utbildning finansierades av Life Support Foundation och Educational Microloan and Scholarship Foundation, (EDUF). Hon arbetar som den första och enda narkosläkaren på Temeke Regional Hospital i Dar es Salaam.

Fem miljarder människor i världen saknar tillgång till säker kirurgi och narkosvård vilket leder till miljontals dödsfall. När Eva Shanga skulle föda sitt första barn behövdes ett akut kejsarsnitt men hon tvingades vänta i flera timmar innan en narkosläkare fanns på plats. Insikten om det enorma behovet fick henne att själv satsa på detta yrke.

Under sin tid i Sverige, den 8-20 april, kommer Dr Shanga att lära sig av svensk sjukhusvård vid Karolinska Universitetssjukhuset och även dela med sig av sina egna erfarenheter.

Eva Shanga talar under ett öppet seminarium arrangerat av LSF måndag den 16 april klockan 15.30 i Torsten Gordh-salen (GKS, F2:00) på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Att förmedla kunskap inom anestesi och intensivvård och att påverka på olika nivåer för ökade satsningar på denna specialitet är en prioritet för Life Support Foundation. Inom de närmaste åren kommer de drygt 20 narkosläkarna i Tanzania att ha ökat till över 50.

Var med och rädda liv – bli månadsgivare idag!

Facebooktwitterlinkedin